Split & grind

Grind is een mooie, veelzijdige en bovendien een milieuvrijdelijke bodembedekker! Wij hebben voor u een groot assortiment siergrind en split in ons assortiment opgenomen. In onze showtuin treft u onze diverse grindsoorten aan. Wij leveren binnen enkele dagen door heel Nederland.

Bel ons op (0475) 48 19 12 of mail naar verkoop@molsbetonschutting.nl voor meer informatie. Wij staan voor u klaar, ook met maatwerkadvies!  

Product 
Split & grind

Formaat 
Diverse

Afname per 
0,7 m3 of 1 m3

Gewicht per m3
Ca. 1.500 kg

Verpakking

  • Big-Bag
  • Losgestort (mogelijk vanaf 10 m3)
     

 

Grind: een natuurlijk en veelzijdig materiaal

Grind is een gebroken steen die zijn ronde vorm heeft gekregen door jarenlang in de natuur te zijn rond geschuurd. Sommige typen grind worden uit rivieren en uit grindputten gewonnen (zoals wit grind en Castle grind), andere soorten worden kunstmatig rond gemaakt, zoals Carrara grind. Alle grindsoorten hebben dezelfde voordelen: ze staan sierlijk in uw tuin, en zijn tevens voldoende hard (drukvast) om er met bijvoorbeeld auto’s over te kunnen rijden. Tevens zorgt de ronde vorm ervoor dat grind uitermate geschikt is als bodembedekker op de oprit of parkeerplaats.

Met grindplaten brengt u nóg meer stabiliteit aan en maakt u de oprit spoorvrij. De rondste soorten grind kunnen bovendien dienen als dakgrind (zoals Moräne grind). De hoekige sierstenen worden ook wel ‘split’ genoemd. Ook deze soorten zijn doorgaans uitermate geschikt voor uw tuin of oprit vanwege hun hoge hardheid. De bekendste soort is zonder twijfel het donkergrijze ‘Basalt split’.

Offerte
Aanvragen?