Nieuws

Hoe plaats je een betonschutting?

Het is weer lente en dat betekent dat in veel huishoudens de tuin klaargemaakt wordt voor de zomer. Wie kijkt er niet uit naar die lange zomeravonden buiten op het terras? Ieder jaar bent u misschien op zoek naar vernieuwing in de tuin.

U plaatst een aantal kleurrijke planten of u vervangt het gras voor tegels of andersom. Eens in de zoveel tijd heeft de schutting ook onderhoud nodig of wellicht is deze wel aan vervanging toe. Denk daarbij ook eens aan een schutting van beton.

Wat is een betonschutting?

Eigenlijk zegt de naam alles, maar wellicht is het goed even stil te staan bij de betonschutting. Een betonnen schutting is feitelijk een tuinafscheiding van beton. Waar in de beginjaren van de betonschutting vooral grijsgekleurde betonplaten werden gekozen, vindt u ze tegenwoordig in allerlei kleuren, soorten en maten.

Ook kunt u kiezen tussen diverse afwerkingen en motieven. Op deze manier kan een betonschutting toch voor iedereen anders zijn en kunt u kiezen wat u zelf het mooist vindt.

Voordelen van een betonschutting

Een standaard schutting wordt vaak gemaakt van (hard-)hout. Dit is het reguliere beeld van een schutting en hier wordt dan ook snel voor gekozen. Een schutting van beton biedt echter veel voordelen ten opzichte van een houten schutting.

Ze zijn namelijk geschikt als tuinafscheiding, geluidscherm en veiligheidsafscheiding. De kleuren van de schutting kunnen aan beide kanten verschillen, dit is ideaal wanneer u samen met uw buren de schutting deelt. Betonschuttingen zijn daarmee duurzaam, stijlvol en ook nog eens geluiddicht.

Hoe maak je een betonschutting?

Bij de aanschaf van een betonschutting is het belangrijk te overwegen of u de schutting zelf wil plaatsen of niet. Wanneer u geen zin heeft in gedoe en lekker achterover wil leunen is het verstandig de schutting te laten plaatsen.

Dit brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Als u de schutting zelf wil plaatsen kan dit natuurlijk ook. Zorg ervoor dat u ons stappenplan voor ogen houdt en alles nauwkeurig doorloopt.

Hoe plaats ik een betonschutting?

Als u uiteindelijk besluit om de schutting zelf te gaan plaatsen is het belangrijk ons stappenplan tot in detail te volgen. Hiervoor hebben we een uitgebreide handleiding geschreven. Ook kunt u altijd contact opnemen wanneer u vragen heeft over de inhoud.

Het plaatsen van een schutting lijkt namelijk vrij gemakkelijk, echter vergt dit een behoorlijke portie kennis en inzicht. Vanuit onze ervaring hebben we deze kennis inmiddels opgebouwd. Ook gaat er veel tijd in zitten.

Tip voor een betonschutting

Als een betonschutting in de tuin geplaatst dient te worden is het belangrijk ook na te denken over andere zaken. Heeft u bijvoorbeeld een vergunning nodig? Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als u de schutting wil plaatsen als erfafscheiding. De regels hiervoor verschillen per gemeente en het is belangrijk dat u dit eerst onderzoekt voordat u aan de slag gaat.

5 redenen om te kiezen voor een schutting met betonpalen

Wanneer je op zoek gaat naar een afscheiding voor je tuin heb je een aantal keuzes. Kies je bijvoorbeeld voor een groene haag, een rij bomen of toch voor een schutting? En mocht je voor een schutting kiezen, wat voor schutting kies je dan?

Je verwacht het misschien niet, maar er zijn een hoop verschillende mogelijkheden voor het zetten van een schutting. Kies je bijvoorbeeld voor een houten schutting? Of kies je toch voor een groene schutting? Een optie waar veel mensen wellicht niet direct aan denken is een betonschutting. Dit is een schutting met betonpalen. Graag nemen wij de voordelen hiervan met je door.

1. Een betonschutting gaat langer mee

Dit klinkt misschien gek voor een schutting, maar het is wel een belangrijk voordeel. Een schutting met betonpalen kan namelijk niet krom trekken, in tegenstelling tot een houten schutting. Dit zorgt ervoor dat je langer met de schutting kunt doen en de waarde beter behouden blijft. Ook zijn de betonpalen bestand tegen wind- en watererosie, waardoor de schutting minder snel slijt. Op de langere termijn is een betonschutting dus een goede investering.

2. Betonschutting met moderne uitstraling

Een schutting met betonpalen heeft veel voordelen, maar dit voordeel geeft misschien wel de doorslag. Een schutting met betonpalen zorgt namelijk voor een moderne en robuuste uitstraling in jouw tuin! Een houten schutting oogt warmer, maar wanneer je op zoek bent naar een stoere look is een betonschutting de beste optie. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk om de schutting aan te passen aan jouw smaak.

3. Onderhoudsarme betonschutting

In vergelijking met een groene haag of bomen is een betonschutting absoluut onderhoudsarm. Je hoeft deze – uiteraard – niet wekelijks te snoeien en ook schoonmaken gaat een stuk gemakkelijker. Als je niet echt groene handen hebt kan een betonschutting heel geschikt zijn voor jouw tuin.

4. Minder geluidsoverlast

Hier had je wellicht nog niet aan gedacht. Een schutting met betonpalen zorgt er namelijk ook voor dat meer geluid wordt tegengehouden dan bijvoorbeeld met een houten schutting. Wanneer je kinderen hebt die vaker buitenspelen kun je het gevoel hebben dat de buren hier wellicht overlast van ondervinden. Met een betonschutting beperk je het geluid richting de buren tot een minimum.

5. Verschillende stijlen betonschutting

Uiteraard is het heel belangrijk dat de schutting die je uitkiest ook daadwerkelijk in je tuin past. Wij bieden namelijk een zeer uitgebreid assortiment aan betonschuttingen waar je uit kan kiezen. Niet alleen aan materialen of motieven, ook in kleuren. Op deze manier stel je eigenlijk zelf je schutting samen en weet je zeker dat je deze mooi vindt en een match is met jouw tuin!

Gewijzigde openingstijden op zaterdag

Zaterdag 17 oktober zijn wij geopend van 08.00 - 12.00 uur. Daarna zijn wij tijdens de winterperiode op op de zaterdagen gesloten. 

Vanaf zaterdag 6 maart 2021 zijn wij weer geopend.

Word jij onze nieuwe collega?


Al meer dan 40 jaar is het familiebedrijf Mols Beton een betrouwbare partner in de betonmarkt. De expertise die zij in al die jaren hebben opgebouwd op het gebied van beton, is ongeëvenaard. Vanuit de productielocatie in Echt wordt een breed scala aan kwalitatieve betonproducten zoals Mols Bestratingen, Mols Betonschuttingen en Mols Steenkorven geleverd. Mols levert maatwerk aan particulieren, hoveniers, tuinarchitecten, bedrijven en overheid. De eigen bezorgservice staat garant voor een snelle levering in heel Nederland, België en Duitsland.
 

PRODUCTIEMEDEWERKER MACHINAAL

Beschrijving productieproces
In deze fulltime functie werk je dagelijks van maandag t/m vrijdag in de productie. Het productieproces is alsvolgt te beschrijven:

 • De stenen worden via een lopende band van de droogkamer naar het onderdeel 'rapen' getransporteerd;
 • Daar worden ze gecontroleerd op onder meer kwaliteit. Slechte stenen worden vervangen door nieuwe, goede stenen;
 • Middels de lopende band worden de stenen naar een pakketeermachine gebracht waar pakketten gevormd worden;
 • Met behulp van een heftruck worden de pakketten stenen verplaatst naar het buitenterrein, of van het buitenterrein naar de afdeling Verpakkingen.

Taakomschrijving
De werkzaamheden zijn:

 • Bedienen, instellen en controleren van de desbetreAende machines;
 • Controleren van stenen op kwaliteit en het vervangen van slechte stenen middels handmatig rapen;
 • Signaleren van en rapporteren over gebreken, fouten of andere bijzonderheden in het proces;
 • Initiëren van verbetervoorstellen om het productieproces te optimaliseren;
 • Verrichten van kleine reparaties;
 • Ombouw- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de machines;

Productiemedewerker machinaal

 • Inschakelen van andere betrokkenen wanneer grotere reparaties vereist zijn;
 • Signaleren en melding maken van onveilige situaties en/of gebreken aan materieel;
 • Invullen en controleren van administratieve documenten;
 • Naleven van veiligheidsvoorschriften;
 • Zorgdragen voor orde en netheid op de werkplek.

Functie-eisen:

 • Voor de functie van productiemedewerker machinaal spreken wij graag kandidaten met enige jaren werkervaring in een fysieke productieomgeving;
 • Je beschikt over een goede motivatie, verantwoordelijkheidsgevoel en een dosis gezond verstand;
 • Je bent éexibel gelet op eventuele werktijden, punctueel en hebt een duidelijke aBniteit met techniek;
 • Je staat ervoor open om daar waar nodig werkzaamheden te verrichten op andere afdelingen;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal;
 • In het bezit van eigen vervoer.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Werklocatie: Echt
 • Het betreft een fulltime functie in dagdienst met afwisselende werkzaamheden;
 • Werktijden: van maandag t/m vrijdag van (6.45) 7.00 uur - 15.45 uur (38-urige werkweek). Er is sprake van twee pauzemomenten (één pauze van 15 minuten, de andere van een half uur);
 • Een marktconform salaris in overeenstemming met je opleiding en werkervaring (conform de CAO Betonwarenindustrie);
 • De sfeer binnen het bedrijf is informeel, collegiaal en servicegericht. Er is sprake van een team fijne collega's, gemotiveerd en met een hands-on mentaliteit;
 • Na een uitzendperiode en gebleken geschiktheid is er sprake van rechtstreeks dienstverband bij
 • Betonfabriek Mols B.V..

Interesse?
Het werving- en selectietraject wordt verzorgd door BaanZeker. Herken jij jezelf in dit functieprofiel en voldoe je aan de gestelde functie eisen dan komen we graag met je in contact! Je kunt je curriculum vitae uploaden via de internetsite www.baan-zeker.nl of je sollicitatie mailen naar info@baan-zeker.nl.

Hebben wij je interesse gewekt, maar wil je meer weten over deze functie en de bijbehorende procedure dan kun je contact opnemen met Cindy Vilters, telefoonnummer 0475 - 85 66 00 of mobiel 06 - 46 97 74 84.

Contactgegevens:

BaanZeker
Contactpersoon: Cindy Vilters
Postbus 233 | 6040 AE Roermond
T 0475 - 85 66 00 | M 06 - 46 97 74 84
info@baan-zeker.nl
www.baan-zeker.nl

Hout Betonschutting horizontaal of verticaal. Wat is beter?

Er zijn een hoop keuzes die je moet maken als je besluit een nieuwe schutting te plaatsen als omheining in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal dat je wil gebruiken of de kleuren die goed bij elkaar passen. Ook het materiaal is belangrijk.

Wil je bijvoorbeeld een volledige houten schutting of zou je het combineren met beton? Een hout-betonschutting heeft meerdere voordelen van zichzelf. Een keuze waar je misschien niet direct over nadenkt, is of je horizontale of verticale planken wil gebruiken. Wat zijn de voor- en nadelen?

Horizontale hout betonschutting

Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar horizontale planken in een schutting worden nog niet zo lang gebruikt. Het is iets wat de laatste jaren wel steeds meer voor komt. Dit is dan ook de meer moderne benadering van het plaatsen van een schutting.

Het is een mooi en gestroomlijnd ontwerp, maar het is niet voor iedere tuin geschikt. Het gaat dan voornamelijk om het ontwerp van een huis en de bijbehorende tuin. Een hout betonschutting met horizontale planken past beter bij een modern en nieuw huis.

Wanneer je een ouder huis hebt is een verticale schutting waarschijnlijk een betere match. Als je echter graag wil benadrukken hoe groot je tuin is of deze juist groter wil laten lijken is een horizontale betonschutting wel weer geschikt. 

Verticale hout betonschutting

Een schutting met verticale planken is daarentegen wel heel geschikt voor een huis dat misschien al een aantal jaar staat. De stijlen passen bij elkaar. Een verticale schutting is ook nog steeds gebruikelijker dan een schutting met horizontale planken.

Een schutting met verticale planken kun je op een dusdanige manier monteren zodat je weinig ziet van de palen die je helpen de schutting overeind te houden. Je hebt hierin dus ruime keuze qua stijl. 

Persoonlijke voorkeur

Er zijn dus een aantal voordelen te benoemen van beide varianten, zowel de verticale als de horizontale variant. Wij zijn echter van mening dat de keuze voor een verticale of een horizontale schutting voornamelijk afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur.

Wat vind je simpelweg mooier? Als je daarop de keuze baseert zul je altijd zelf tevreden zijn met je tuin en bijbehorende schutting. Daar gaat het immers om!  

Welke houtsoort is het best voor je schutting?
Als je toe bent aan een nieuwe schutting sta je voor een aantal keuzes. Wat voor stijl heeft je tuin en wat voor schutting past daarbij? Welke kleur zou mooi zijn? Uiteindelijk moet je ook een keuze maken in de houtsoort die je gaat gebruiken voor de schutting. De keuze voor een bepaalde houtsoort is ook afhankelijk van meerdere aspecten. Wat is bijvoorbeeld het klimaat waarin de schutting wordt geplaatst? Staat deze juist op een plek waar er veel zon op schijnt of verwacht je veel regen tegen de schutting? Uiteindelijk kom je tot een aantal houtsoorten die de beste keuze zijn voor jouw schutting.

Combinatie van hout en beton

Bij Mols Betonschuttingen verkopen en plaatsen wij voornamelijk hout betonschuttingen. Deze soort schutting heeft een hoop voordelen in vergelijking met schuttingen van ander materiaal. De combinatie van het hout met het beton zorgt ervoor dat de schutting nagenoeg onderhoudsvrij is en ook tegen verschillende weersomstandigheden bestand is. Als je hout namelijk met beton combineert staat de schutting met het beton in de grond. Hierdoor wordt minder vocht opgenomen in de schutting en gaat deze ook langer mee. De combinatie van beide materiaalsoorten is dus voor de hand liggend, maar wat kies je daarna? Welke houtsoort is het meest geschikt?

Grenen hout schutting

Een hout betonschutting gemaakt met grenen hout is een goede optie. Ten eerste is grenen hout een mooie houtsoort die er goed uitziet. Het is vaak wat lichter of geler van kleur dan andere houtsoorten. Grenen hout is afkomstig van de grove den, oftewel de pijnboom en deze boom groeit op heel veel plekken in Europa. Het voordeel van grenen hout is dat dit hout zich goed laat impregneren tot in de kern van het hout. Let echter wel op, als het grenen hout afkomstig is Noord-Europa kan dit wat minder van toepassing zijn. Een ander belangrijk voordeel van grenen hout is dat dit hout goed te zagen, boren, frezen en te schuren is. Spijkeren of schroeven is ook geen probleem.

Douglas hout schutting

Ook Douglas hout is zeer geschikt om te gebruiken voor een schutting. Niet alleen voor een hout betonschutting, maar voor alle schuttingen. Douglas hout is vaak wat donkerder van kleur en is een stuk bruiner dan bijvoorbeeld grenen hout en het is afkomstig van de douglasspar. Onder invloed van lucht en licht verkleurt Douglas hout naar oranjeachtig geelbruin. Als het hout nat is geweest en vervolgens opdroogt zal het hout is vergrijzen. Douglas hout is net iets minder goed te verwerken dan bijvoorbeeld grenen hout. Douglas hout kun je het beste machinaal bewerken en ook spijkeren en schroeven moet je voorzichtig doen.

Grenen of Douglas hout voor jouw schutting

De conclusie die we kunnen trekken is dat Douglas of grenen hout zeer geschikt is voor jouw schutting. Je kunt zelfs kiezen op basis van de kleur die je het mooist vindt. Wat ook belangrijk is om te weten is dat beide houtsoorten duurzaam ingezet kunnen worden. Ze gaan namelijk vaak wel tot 15 jaar mee.
Hoe kies ik de juiste hout-betonschutting voor mijn tuin?

Het is op dit moment geen fijne tijd om een huis te kopen. De woningmarkt is overspannen en de vraag naar koophuizen is groter dan het aanbod. Wanneer jij toch je droomwoning met tuin gevonden hebt, kun je de tuin helemaal zelf inrichten!

Niets is vervelender dan een huis met tuin hebben waarbij de tuin nog niet klaar is. Wanneer je er wel aan toe komt moet je allemaal keuzes maken. Is er al tuinafscheiding of moet je zelf nog een schutting plaatsen? Hoe gaat de indeling eruit zien? Welke kleuren en materialen ga je gebruiken? Kies je voor een natuurlijke schutting, een hout-betonschutting of ga je voor volledig hout?

Ligging van de tuin

Een van de zaken die de indeling van de tuin gaat bepalen is de ligging. Heb je bijvoorbeeld veel zon in de tuin of juist helemaal niet? Als je ochtendzon hebt wil je op die plaats een lekker plekje maken om in de ochtend een kop koffie te drinken.

Wanneer je de keuze maakt voor een hout-betonschutting is het dus belangrijk dat deze niet te hoog is. Op deze manier benut je al het zonlicht wat de tuin binnenkomt. Ook is het belangrijk om te kijken voor welke erfgrenzen jij verantwoordelijk bent. Als je aan alle kanten buren hebt, is het belangrijk te overleggen welke smaak overeenkomt en of je samen een hout-betonschutting zou kunnen plaatsen. 

Stijl hout-betonschutting

De stijl van een hout-betonschutting kan perfect aansluiten op de andere elementen in de tuin. Bij Mols Betonschuttingen kunnen we namelijk ook bloembakken, tuinpoorten of een prieel leveren in dezelfde stijl.

De stijl van deze items kan bijvoorbeeld erg warm zijn wanneer je kiest voor hout, nostalgisch als je kiest voor een stenen design of modern. Op deze manier creëer je eenheid in de tuin en maak je het niet te rommelig. Of wanneer je juist verschillende stijlen wil combineren kun je met een hout-betonschutting ook uit de voeten. Hier combineer je namelijk beton met een houtsoort naar keuze. 

Onderhoudsarme hout-betonschutting

Wanneer je op zoek bent naar een onderhoudsarme schutting kun je ook kiezen voor een hout-betonschutting. Doordat deze namelijk niet direct met het hout in de grond staat gaat het hout ook niet rotten en is het beschermd tegen vocht vanuit de grond.

Ook is deze goed schoon te houden door alleen water te gebruiken. Wanneer je dus niet periodiek bezig wil zijn met de schoonmaak in je tuin kan een hout-betonschutting ideaal zijn.

Hout-betonschutting

Hoe mooi een hout-betonschutting ook kan zijn, helaas is deze niet voor iedere tuin geschikt. Wanneer je bijvoorbeeld een groot stuk grond hebt met een landelijke afscheiding kan een hout-betonschutting erg prijzig zijn.

Je hebt hier namelijk heel veel vierkante meters van nodig. Ook wanneer de sfeer in een tuin vrij groen is, kan een hout-betonschutting een minder goed idee zijn. Hier zou een groene heg beter passen. Wel kun je natuurlijk groene begroeiing combineren met een hout beton schutting. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.  

Zo maak je zelf een hout betonschutting

Een hout beton schutting staat bij veel mensen op het wensenlijstje voor de omheining van de tuin. Deze is onderhoudsvriendelijk, zorgt voor het tegenhouden van geluid van en naar de buren en het geeft een warme uitstraling. Afhankelijk van het materiaal dat u kiest voor de hout betonschutting past deze wel of niet in uw budget. Een andere optie in plaats van deze te laten plaatsen is om deze zelf te maken. Dit scheelt enorm in de kosten en het kan natuurlijk ook voldoening geven wanneer dit is gelukt en u tevreden bent over het resultaat.

Materiaal voor een hout betonschutting

De eerste stap die u moet zetten als u zelf een hout betonschutting wil maken is het inkopen van al het materiaal. Hiervoor het is belangrijk om de afmetingen van de toekomstige schutting te bepalen. Dit kunt u het beste doen door een touw te spannen op de plek waar de hout betonschutting komt te staan. Dit kunt u dan ook meteen gebruiken als plaatsaanduiding.

Let wel op: zorg ervoor dat u de erfscheiding met de buren goed voor ogen heeft. Het is verstandig het plaatsen van de schutting dan ook altijd te bespreken met uw buren. De schuttingen worden normaal gesproken berekend op een hoogte van 205 cm boven maaiveld. Op onze website vindt u diverse bestellijsten voor de schutting die u kunt doornemen. Op deze manier loopt u door het proces heen en wordt niets vergeten.

Benodigdheden plaatsen hout betonschutting

De volgende stap die u dient te zetten voordat u zelf een hout betonschutting gaat plaatsen is het controleren van de vergunning. Heeft u een vergunning nodig voordat de schutting wordt geplaatst? Zo ja, dan kunt u dit het beste regelen voor u het materiaal gaat bestellen. Als de vergunning niet nodig heeft dan kunt u in principe direct beginnen.

Vervolgens is het nodig om de grond waarin de schutting komt te staan gelijk en glad te maken. Haal wortels, kiezels en stenen weg die in de tuin liggen waar de schutting moet komen te staan en haal overbodig zand weg. Indien nodig kunt u vervolgens de fundering voor de schutting aanbrengen.

Stappenplan hout betonschutting

Het plaatsen van een hout betonschutting kan voor veel mensen een moeilijke klus zijn. Wanneer u twijfelt of u er wel zelf aan moet beginnen kunt u altijd contact met ons opnemen om te kijken wat het kost om de schutting te laten plaatsen. Wanneer u besluit zelf de hout betonschutting te bouwen zijn er een aantal stappen die u kunt volgen om dit proces succesvol te doorlopen.

Op onze website nemen we u mee in deze 11 stappen zodat ook u het beste resultaat kan behalen. De look van uw hout betonschutting is natuurlijk grotendeels afhankelijk van de materiaalkeuze die u maakt.

Hout betonschutting

Welke keuze u ook maakt, een hout betonschutting is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Op deze manier creëert u zelf de perfecte schutting die past bij de uitstraling van uw tuin. Wanneer u niet zeker bent van u keuze kunnen we altijd met u meekijken voor een advies op maat.

Welke keuze u ook maakt, een hout betonschutting is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Op deze manier creëert u zelf de perfecte schutting die past bij de uitstraling van uw tuin. Wanneer u niet zeker bent van u keuze kunnen we altijd met u meekijken voor een advies op maat.

4 voordelen van een betonschutting

De zomer is in volle gang in Nederland en dat betekent lange avonden in de tuin. Alhoewel het weer nog wel iets beter mag worden, met een fijne overkapping of een heerlijk haardvuur kunnen de avonden toch gezellig buiten worden doorgebracht.

In het voorjaar kan het zijn dat bomen, planten en struiken nog niet volgroeid zijn. Hierdoor is er meer inkijk in je tuin voor de buren en is er minder privacy. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een betonschutting. Los van de look die je hiermee kunt creëren heeft deze nog meer voordelen.

1. Privacy met een betonschutting

Zoals benoemd zorgt een betonschutting ervoor dat je meer privacy in je tuin krijgt. Als je kiest voor een erfscheiding van bijvoorbeeld klimop of andere planten kan het zo jaren duren voordat deze ook echt zorgt voor minder inkijk.

Privacy is dan ook een van de voordelen wat ervoor zorgt dat mensen voor een betonschutting kiezen. De afmetingen van de schutting kun je vaak zelf bepalen, ze zijn verkrijgbaar in een hoogte van 38,5 cm tot 280 cm. De afmetingen zijn in deze dus flexibel, hierdoor is het materiaal van een betonschutting ook te gebruiken om garage in dezelfde stijl neer te zetten.

2. Onderhoudsarme betonschutting

Een ander groot voordeel van een betonschutting is het feit dat deze onderhoudsarm is. Wanneer je bij ons een betonschutting koopt geven wij uitgebreid advies over hoe je deze het beste kunt onderhouden.

Het is namelijk beter om geen hogedrukreiniger of agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Hiermee kan het namelijk gebeuren dat de schutting poreus wordt en dan neemt deze sneller vuil op.

Wanneer je wel graag een schoonmaakmiddel wil gebruiken adviseren wij om het gebruik hiervan eerst te testen op een oppervlak wat niet direct zichtbaar is. De allerbeste optie is de betonschutting schoon te maken met alleen water.

3. Uitstraling betonschutting

Los van alle praktische voordelen is het grootste voordeel van een betonschutting dat je iedere look kunt creëren die je wil. Of je nou van een landelijke sfeer houdt of liever een strakke uitstraling wil hebben is een betonschutting altijd geschikt.

Een robuuste look is ook erg populair en wordt vaak bij ons besteld. Het design is vaak modern en past dan ook in iedere tuin. De betonpalen en de onderplaat worden in standaard grijs of antraciet geleverd.

Als je op zoek bent naar een speels effect heb je de mogelijkheid om de betonschutting te combineren met hout. Op deze manier zorg je voor meer warmte in de tuin.

4. Andere voordelen betonschutting

Naast de benoemde voordelen zijn er nog enkele andere zaken belangrijk. Naast het feit dat een betonschutting een mooie look kan creëren, deze onderhoudsvrij is en zorgt voor privacy in je tuin houdt deze namelijk ook nog een hoop geluid tegen.

Wanneer je dus een barbecue organiseert voor de hele familie hoef jij je geen zorgen te maken over het feit dat de buren geluidsoverlast ervan! Een betonschutting houdt namelijk geluid tegen tot wel 16 decibel.

Hoe plaats je een hout betonschutting?

Het plaatsen van een hout betonschutting is een hele taak op zich. Dit is niet in een paar uurtjes gedaan en het vergt ook voldoende voorbereiding. Niet alleen in materiaal, ook in kennis. Een hout betonschutting is een populaire keuze omdat de verhouding van de kwaliteit en de prijs ook goed in balans is.

Het is een betaalbare schutting met een mooie uitstraling die jaren meegaat en ook nog eens bijna onderhoudsvrij is.

Wanneer je bij Mols Betonschutting een schutting koopt kunt u deze altijd laten plaatsen. Wanneer u zelf handig bent of kosten wilt besparen, is het ook een optie de schutting zelf te plaatsen. Wij nemen u graag mee in het stappenplan hiervoor.

Voorbereiding plaatsen hout betonschutting

De eerste stap die u kunt zetten voordat u de hout betonschutting gaat plaatsen, is een lijst maken met alle materialen die u hiervoor nodig heeft. Denk aan een:

 • schep
 • waterpas
 • voegijzer
 • hamer
 • kwast
 • rolmaat
 • kitpistool

Een handleiding of een stappenplan uitgeprint is ook handig om bij de hand te hebben voor het geval u niet direct weet wat te doen. Zorg ervoor dat alle materiaal beveiligd is tegen omvallen wanneer u de verpakking open maakt.

Daarnaast is het ook belangrijk dat u de verf- en impregneermiddelen droog en vorstvrij opslaat wanneer u het niet gebruikt. Een ander belangrijk element is de begrenzing van uw perceel. Deze dient volkomen duidelijk te zijn voor u aan de schutting begint.

De eerste stappen

De eerstvolgende stap is het uitzetten van de schutting op een hoek of vanaf een poort opgemeten. Vervolgens dient u een gat te graven voordat u de eerste groefpaal gaat plaatsen. Dit garandeert een vorstvrije fundering.

Vervolgens kunt u de eerste groefpaal storten met mortel, dit is een mengsel van grind, zand en cement. De afzonderlijke betonnen elementen dienen horizontaal gemonteerd te worden. Het eerste betonpaneel wordt na de gewenste vloerhoogte in de gleuf van de groefpalen geplaatst.

De motiefzijde van het paneel wordt daarna aan de groefpaal aangeduwd, hierdoor ontstaat een kleine opening in de groefpaal. Ons advies is het paneel vast te zetten door een stelwig tussen de opening te kloppen.

Het plaatsen van de betonschutting

Vervolgens kunt u de overige panelen in waterpas plaatsen tot de bovenkant van de groefpaal. Het is wel belangrijk om ieder paneel afzonderlijk vast te zetten. De betonpanelen dienen ter ondersteuning op het fundament te liggen.

Na het plaatsen van de eerste panelen wordt de tweede groefpaal geplaatst. Ons advies is deze direct in de mortel op de juiste hoogte te storten. Losgekomen stukken kunt u met plamuur herstellen en de voegen worden gevuld met mortel en vervolgens gladgestreken.

Resultaat plaatsen hout betonschutting

De schutting dient uiteindelijk gereinigd te worden zodat deze stofvrij en droog is. Eventueel kunnen andere onderdelen zoals groefpalen kappen gemonteerd worden met mortel. Voor de laatste werkzaamheden is een buitentemperatuur van minimaal 14 graden vereist.

U kunt de schutting coaten om het beton duurzaam te beschermen en het een volle kleur te geven. Voor het volledige stappenplan in detail kunt u terecht op onze website.

 

Mols Showroom trailer op Limburgse markten

Ook dit jaar staan wij met onze showroom trailer weer op een aantal Limburgse markten. In onze showroomtrailer adviseren wij u graag over de mogelijkheden van een Mols Betonschutting, Mols Steenkorven of Mols Bestrating. Wij maken uw tuin compleet!

Wie zien u graag op een van onderstaande markten:

22 april
Born - Paasmarkt

28 april
Echt - Grote braderie Winkelhart

5 mei
Stein - Meifestein

30 mei
Vlodrop - Hemelvaartsbraderie

10 juni
Linne - Luikse markt

23 juni
Herkenbosch - St. Janmarkt

1 september
Oud-Geleen - Kermisbraderie

Profiteer mee met onze verlichtingsactie!

Bij aankoop van een Mols Betonschutting met dubbelzijdig motief, van minimaal 10 meter ontvangt u een gratis LED verlichtingspakket t.w.v. € 365,00*. 

Of bij aankoop van een Mols Betonschutting met enkelzijdig motief, van minimaal 10 meter ontvangt u een gratis LED verlichtingspakket t.w.v. € 215,00*. 

Actievoorwaarden
Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt. Max. 1 verlichtingspakket per klant/adres. Alleen geldig inclusief plaatsing door ons montageteam. Niet inwisselbaar tegen contanten. Niet te combineren met andere acties. Vraag naar de voorwaarden.

Klik hier voor meer informatie over onze Lightpro Professional Outdoor verlichting.

Aangepaste openingstijden winterperiode

Vanaf 1 november t/m 1 maart 2019 zijn wij op zaterdag gesloten (alleen op afspraak).

Aangepaste openingstijden tijdens winterperiode

Tijdens de winterperiode van november t/m februari 2018 is onze showtuin op zaterdagochtend alleen op afspraak te bezoeken.

Nieuw Rockstone en Deluxe motief

Mols Betonschutting introduceert twee nieuwe designs: Modern design Rockstone en Hout design Deluxe. Beide motieven zijn strak en stijlvol en passen in zowel een moderne als klassieke tuin.

 

Duurzaam tuinhuis van beton

Wilt u een modern en onderhoudsarm tuinhuis of prieel? Informeer naar de mogelijkheden, deze zijn bijna eindeloos! 

Zo kan het tuinhuis in hetzelfde design en kleur als uw Mols Betonschutting geproduceerd worden. Door de duurzame constructie geniet u jarenlang van uw tuinhuis. Ideaal voor het opbergen van om uw fiets/motor, (tuin)gereedschappen, tuinset, enz... 

Klik hier voor meer informatie.

Offerte
Aanvragen?