Doe-het-zelf

Belangrijke materiaal-informatie:
 1. Voor het openen van de verpakking moet het materiaal adequaat beveiligd zijn tegen omvallen!;
 2. De panelen moeten steeds op de korte kant worden gedragen en opgesteld of gestockeerd worden!;
 3. Verf- en impregneermiddelen dienen droog en vorstvrij te worden opgeslagen;
 4. Beton is een ruw verwerkingsmateriaal. Kleine barsten en haarscheurtjes zijn bij onze producten niet uit te sluiten en daarmee geen reden tot klacht;
 5. Belangrijk: alvorens u met het plaatsen begint, moet de begrenzing van uw perceel volkomen duidelijk zijn. Een omheining die op uw erf staat, is ook uw eigendom. 

 

Benodigde werktuigen: 
 • Schep
 • Waterpas
 • Voegijzer
 • Hamer
 • Kwast
 • Rolmaat
 • Kitpistool

 

Stap1
Uitzetten van de schutting op een hoek of bij een poort opgemeten.

Stap 2
Om de eerste groefpaal te plaatsen dient een gat worden uitgegraven van L 80 / B 40 / D 90 cm. Dit garandeert een vorstvrije fundering.

Stap 3
De eerste groefpaal wordt vast gestort met mortel (grind/zand/cement mengsel). De afzonderlijke betonnen elementen dienen horizontaal gemonteerd te worden.

Stap 4
Het eerste betonpaneel wordt na de gewenste vloerhoogte in de gleuf van de groefpalen geplaatst. Het uiteinde met een straatsteen versterken als stabiele deklaag, zodat het paneel precies waterpas en vast ligt.

Stap 5
De motiefzijde van het paneel wordt nu aan de groefpaal aangeduwd, hierdoor ontstaat er een kleine opening in de groefpaal. Wij adviseren om het paneel vast te zetten door een stelwig tussen de opening te kloppen. Bij een dubbelzijdige betonschutting worden twee panelen met de ruggen tegen elkaar geplaatst. Tussen de twee panelen onstaat er een voeg, wij adviseren om deze voeg op te vullen.

Stap 6
Vervolgens de overige panelen in waterpas plaatsen tot de bovenkant van de groefpaal. Zet wel ieder paneel afzonderlijk vast. De betonpanelen moeten ter ondersteuning op het fundament liggen.

Stap 7
Na het plaatsen van de eerste panelen wordt de tweede groefpaal (tussenpaal) geplaatst. Wij adviseren u om de tweede groefpaal direct in de mortel op de juiste hoogte te storten. Het beton dient voor een extra ondersteuning tot onder de panelen opgevuld te worden.

Stap 8
Kleinere losgekomen stukjes of haarscheurtjes worden met plamuur hersteld en de voegen met mortel gevuld en gladgestreken.

Stap 9
De schutting reinigen (stofvrij en droog). Eventueel kunnen de onderdelen zoals groefpalen kappen gemonteerd worden met mortel.

Stap 10
Verzegel vervolgens de tussenruimten van de afzonderlijke paneelonderdelen met een buitenacryl om een ondoorzichtige, homogene en gesloten aanblik te verkrijgen. Voor de laatste werkzaamheden is een buitentemperatuur vanaf 14 °C vereist.

Stap 11
Wij adviseren om de schutting te coaten om het beton duurzaam te beschermen en een volle kleur te verkrijgen. De verf goed oproeren. Het uitstrijkrendement is ongeveer 0,4 liter/m².

 

Offerte
Aanvragen?